Afdelingsleider Thomas a Kempis

Het Thomas a Kempis te Arnhem zoekt een afdelingsleider (0,8-1,0 fte) die binnen de havo-onderbouw leiding geeft aan een personeelsteam. Daarnaast geeft u leiding aan enkele vaksecties en draagt samen met de afdelingsleider havo-bovenbouw verantwoordelijkheid voor de schoolbrede ontwikkeling van ons havo onderwijs. U bent een bevlogen en inspirerende, teamspeler met een achtergrond in onderwijsvernieuwing en passie voor de onderbouw.

Thomas a Kempis maakt deel uit van het Arentheem College. Het Arentheem College bereidt jongeren voor op vervolgonderwijs, beroepsuitoefening en (wereld)burgerschap. Dit doen we door goed, eigentijds voortgezet onderwijs te verzorgen vanuit algemeen christelijke waarden.

Thomas a Kempis is een school die de lat hoog legt voor leerlingen en medewerkers. Wij zijn ambitieus en willen onze leerlingen uitdagen zelf mee te sturen in hun onderwijsloopbaan.

Op het Thomas a Kempis willen we dat leerlingen en medewerkers zich meer eigenaar gaan voelen van het onderwijs en de school door middel van een flexibilisering van ons onderwijs.  Wat we willen realiseren hebben we beschreven in het conceptplan “Keuzes van het Tak”.

Dit schooljaar zijn we bezig om de in het plan beschreven keuzes verder uit te werken waarna we met ingang van schooljaar 2019/2020 willen starten met een stapsgewijze invoering van ons nieuwe onderwijsconcept.

Bent u de kandidaat die wij zoeken?

Bent u de kandidaat die wij zoeken? Dan blijkt uit uw cv dat u aan de volgende eisen kunt voldoen:

  • een academisch werk- en denkniveau
  • ervaring met het initiëren van (onderwijs)ontwikkelingen en het implementeren daarvan
  • ervaring met coördinerende of leidinggevende taken binnen het onderwijs
  • kennis, expertise en visie op het gebied van eigentijdse didactiek en pedagogiek en het optimaliseren van leeropbrengsten
  • een relevante onderwijsbevoegdheid.

In gesprekken met u wordt duidelijk dat u hoog scoort op de volgende criteria:

Onderwijskundig leiderschap: u bent in staat samen met collega’s een onderwijsconcept uit te werken en te vertalen naar een helder plan van aanpak. U stelt concrete doelen, weet anderen te stimuleren om stappen te zetten en houdt hen betrokken bij het gezamenlijk proces.

Communicatieve vaardigheden: u bent een kritische gesprekspartner voor anderen. U kunt goed luisteren en bent in staat om ook lastige en complexe zaken helder te verwoorden. U bent in staat mensen te verbinden aan de ambities van de school.

Coachend leiderschap: u stimuleert medewerkers om na te denken over de versterking van de eigen professionaliteit en ontwikkeling. U heeft oog voor de ontwikkelbehoeften van anderen en spreekt hen aan op de eigen verantwoordelijkheid.

Persoonlijk leiderschap: u denkt en handelt oplossingsgericht, beschikt over een positieve instelling, relativeringsvermogen en daadkracht. U bent gericht op de ontwikkeling van talenten en weet mensen te motiveren.

Wat bieden we u? 

  • Een aanstelling voor 12 maanden. Als blijkt dat u geschikt bent voor de functie, zetten we deze tijdelijke aanstelling aansluitend om in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Inschaling in schaal LD van de CAO-VO (conform de waardering in FUWA-VO 2002).

Wilt u meer weten over deze functie?

Belt u dan gerust met de heer Niels van der Graaff, directeur Thomas a Kempis. Zijn telefoonnummer is 0621892431.

Onderdeel van de selectieprocedure is een interview dat wordt afgenomen door een extern bureau. Deze gesprekken vinden plaats op 30 november.

De gespreksrondes met de benoemingsadviescommissie staan gepland op 7 en 14 december.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wilt u reageren?

U kunt uw motivatiebrief en CV sturen aan pz@arentheemcollege.nl.

Zorgt u ervoor dat uw schriftelijke reactie uiterlijk 22 november 2018 om 12.00 uur bij ons is.

 

© Arentheem College - Cookies en privacy statement